Primer estiu de prohibició del nudisme i el seminudisme i, de moment, 37 denúncies. Segons la Guàrdia Urbana, la ciutadania ha respost molt bé a aquesta nova normativa. CARLES REYNER, portaveu de la Guàrdia Urbana "Són intervencions que es desenvolupen positivament, en el sentit que la gent un cop l'avises i li dius que no es pot anar sense samarreta pel carrer doncs, diuen sobretot la gent que és de fora, els turistes que ho desconeixien, es posen la samarreta i s'ha acabat la intervenció." De fet, només un de cada vuit advertits es resisteixen a posar-se la samarreta. Aquests són sancionats i s'enfronten a multes de fins a 500 euros. Tot i això, la normativa preveu excepcions. Es pot anar sense samarreta en zones de platja i passejos marítims. En les zones properes, els agents també són més tolerants. CARLES REYNER, portaveu de la Guàrdia Urbana "No ens ve de cinquanta metres, en aquest sentit, sempre que es posa la denúncia estem parlant de gent que és en territoris on clarament la platja queda lluny i que no té justificació que vagi sense samarreta." La prohibició d'anar nu o seminu va entrar en vigor el mes de maig. La normativa es va aprovar un mes abans amb els vots a favor del PSC i CiU. El PP es va abstenir i Iniciativa i Esquerra hi van votar en contra. Per poder tirar-la endavant es va haver de modificar l'ordenança del civisme.

Segons explica la Guàrdia Urbana, els agents primer informen les persones que no duen samarreta o altres peces de roba del contingut de la normativa. Diuen que la majoria compleixen les indicacions dels agents i que només una minoria s’hi resisteix.  Aquests són sancionats i s’enfronten a multes de fins a 500 euros.

La prohibició d’anar nu o seminu va entrar en vigor el mes de maig. La normativa es va aprovar un mes abans amb els vots a favor del PSC i CiU. El PP es va abstenir i Iniciativa i Esquerra hi van votar en contra. Per poder tirar-la endavant, es va haver de modificar l’ordenança del civisme.