Tancat per vacances. És un cartell habitual als comerços des de principis d'agost, però no tothom el penja. Alguns prefereixen esperar-se uns dies i d'altres opten per no tancar. MARGARITA MARTÍNEZ, Xarcuters J. Tena "No solemos cerrar en vacaciones. Podemos rotar un poquito entre nosotros las vacaciones. Y por otro lado también es una forma para no perder nuestra clientela." YOLANDA ALBARRACÍN, VK Motos "Cerraremos la semana que viene, porque ahora afloja mucho la faena. El año ha sido muy duro y necesitamos descansar." A l'estiu, als barris es viu a un ritme més pausat i a artèries com la Gran Via no hi ha ni rastre dels embussos habituals. La situació és totalment diferent al centre de la ciutat, i és que aquí els carrers s'omplen sobretot durant els mesos de calor. La majoria dels qui passegen per aquesta zona són turistes que vénen de vacances. De moment, l'ocupació hotelera se situa al voltant del 85%. Una xifra que ja supera en un 6% la de l'any passat i que els responsables del sector creuen que podran superar. JORDI CLOS, president del Gremi d'Hotels de Barcelona "Si tanquem agost amb una ocupació igual que la de l'any passat, ens ve un setembre fantàstic amb la fira de la Imma, un octubre que està molt bé, jo crec que aquesta diferència que teníem encara la podrem superar un tant més." Amb aquestes dades sobre la taula, hotelers i restauradors confien que si la situació meteorològica millora podran recuperar, també, l'ocupació de les terrasses.

La disminució del nombre de barcelonins que marxen tot l’agost  de la ciutat  i l’arribada de turistes fan que Barcelona ja no es quedi deserta a l’agost.

Pel que fa al turisme, les previsions són bones per a aquest mes d’agost. Segons dades del Gremi d’Hotels, l’ocupació serà d’entre el 85% i el 87% durant aquest mes. La dada confirma la recuperació del sector, que es va iniciar l’agost de l’any passat i que continuarà fins a finals d’any. Les previsions indiquen que al setembre i l’octubre, Barcelona també rebrà un volum de visitants important. De moment, les xifres d’ocupació ja són un 6% superiors a les de l’any passat.

Segons les dades dels hotelers, els turistes pernocten a la ciutat una mitjana de dues nits. El preu d’una habitació a Barcelona és de 104 euros de mitjana, per sota d’altres ciutats europees com Londres o París.