DAMIÀ GIBERNET, banc de llavors de Can Mandó "Som uns supervivents de les masies de Collserola. Aquí el que té més èxit és una tomata autòctona, que és de Vallvidrera." Des del banc de llavors recuperen varietats locals perquè es tornin a plantar a Vallvidrera. A la fira s'hi pot descobrir una faceta desconeguda de Barcelona: el cultiu de mel, verdures i, fins i tot, vi a la muntanya de Collserola. A Can Calopa reprenen la tradició del territori i hi elaboren l'únic vi de la ciutat. ROCÍO SÁNCHEZ, enginyera agrònoma a Can Calopa "La prova que abans hi havia vi és una premsa antiga que tenim.." El nucli de la fira és una mostra de productes ecològics i autòctons. BART SREBNICK, coorganitzador de la Fira de Collserola "Poner el consumidor directo con el productor. I buscar otra economia." Un altre dels objectius dels organitzadors és ampliar el terreny de cultiu per augmentar la biodiversitat de la serra. Enguany la fira se centra en el passat, present i futur de les masies de Collserola. Actualment n'hi ha 140 i algunes han recuperat la tradició agrícola.

La fira se celebra a la plaça del Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán i es podrà visitar de 10 a 15 h. A més, s’organitzen activitats a l’aire lliure, com l’espectacle ‘La veu dels altres’, que té com a fil conductor el paral·lelisme entre la vida d’un arbre i la d’una persona. A través del llenguatge corporal, es transmet la importància d’aquests éssers vius i les informacions valuoses que amaguen els anells de creixement.

Una taula rodona sobre el passat, present i futur de les masies de Collserola i una exposició d’aquarel·les i pintures sobre el paisatge de la serra completen l’oferta per a aquest diumenge.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a