L’exposició “25 anys compartint èxits” es pot veure fins al 8 de febrer a l’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions del metro de Transports Metropolitans de Barcelona i que es troba ubicada entre els dos vestíbuls de la Línia 5 de l’estació de Diagonal.

Un dels espais més innovadors de la mostra és la zona interactiva, de caràcter divulgatiu i adreçada a escolars, que permet conèixer la història de la ciutat mitjançant un recorregut animat a bord del Barcelona Bus Turístic (BBT).

L’exposició també mostra imatges del BBT, en format fotografia i en projeccions audiovisuals, sobre diferents fets històrics que han marcat la ciutat. És el cas dels Jocs Olímpics del 92, els anys temàtics de Miró, Gaudí  o la Gastronomia, el Fòrum Universal de les Cultures, el Telefèric de Montjuïc o el reconeixement dels castells i la dieta mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

També es repassa la història dels Bus Turístic, com la posada en marxa de la Línia 100 el 1987, l’entrada en servei dels autobusos de dos pisos el 1996, o el naixement del Barcelona Bus Turístic de Nit el 2006.

El blaugrana Gerard Piqué ha apadrinat l’exposició, ja que va néixer només uns mesos abans de la posada en marxa del servei del BBT.