Aquest ha estat sens dubte un juliol per recordar, a causa de la calor intensa causada per les successives onades de calor. Les altes temperatures han estat una constant al llarg de tot el mes, i tan sols en el darrer tram, juliol ha deixat registres una mica més habituals per aquestes dates. Agafant com a referent les dades de l’Observatori Fabra podem comprovar que, els 25,9ºC de temperatura mitjana, representen un registre que s’ubica 2,7ºC per damunt de la mitjana climàtica i col•loquen el juliol de 2015 com el tercer més càlid des de 1914, darrere dels de 2006 i 2003 respectivament. La pluja ha estat molt escassa, un fet que, combinat amb les altes temperatures ha contribuït a accentuar l’estrès hídric als boscos de Collserola. De xàfecs n’hi ha hagut ben pocs, i els més destacables, curiosament, han caigut poques hores abans de finalitzar el mes.

La calor i la xafogor han estat una constant al pla de Barcelona. Les nits han estat especialment càlides i ha costat força agafar el son. A l’observatori del Raval del Servei Meteorològic de Catalunya hi ha hagut 15 nits en les quals el mercuri no ha baixat dels 25ºC. Totes les nits han estat tropicals, és a dir, amb registres mínims superiors als 20ºC.

L’agost ens ha portat un canvi de temps notable, hem pogut dormir força millor i també ha plogut de forma general a Barcelona i rodalia, amb registres totals de precipitació que s’han situat entre els 15 i els 20 litres per metre quadrat a bona part de la ciutat. El parèntesi però ja és història ja que la calor s’intensificarà al llarg de dimenge,  i marcarà el temps de la primera setmana del mes.