Demà s'obrirà una nova fase del procés que ha d'acabar amb la reforma de la Diagonal: es donaran a conèixer els dos projectes que hauran de votar els ciutadans. Tots dos, segons insisteix el govern municipal, tindran un element comú: el tramvia que ha d'unir Francesc Macià amb la plaça de les Glòries. Des d'ara i fins al 10 de maig, es difondran aquestes propostes a través de vídeos i d'una campanya publicitària. El següent pas serà la consulta, que es farà entre el 10 i el 16 de maig. Hi podran participar tots els ciutadans majors de 16 anys empadronats a la ciutat abans del 31 de desembre de l'any passat i hauran de votar entre tres opcions: els dos projectes i una tercera opció que serà cap de les dues anteriors. Però no tot és tan fàcil. La consulta de la Diagonal té un rerefons polític que no ha aconseguit un consens total al voltant d'aquest referèndum. El principal punt de la discòrdia és el tramvia. Mentre que el govern, PSC i ICV, defensen el tramvia com a denominador comú en totes dues propostes, ERC demana ara que no s'especifiqui el tipus de transport que haurà d'ocupar la futura Diagonal, que s'ajorni la decisió fins després del referèndum. Asseguren que el tramvia, tal com està pensat, no és del tot fiable. CiU, que també va donar suport a la consulta, és qui va introduir la resposta C, la del no. Ni una ni altra. Una opció que vol aglutinar els descontents amb aquesta reforma. I el PP és l'únic que s'ha mantingut contrari a la consulta des del principi: diu que el fet que hi hagi dues opcions gairebé iguals, amb tramvia, la invalida.

La comprovació del cens es pot fer a través d’Internet introduïnt el DNI i la data de naixement del participant. Un cop tancat el cens, falta el més important: les propostes sobre les quals s’hauran de posicionar els ciutadans.

Els projectes es coneixeran aquest dijous
Els dos projectes de transformació de la Diagonal es donaran a conèixer aquest dijous i, segons insisteix el Govern municipal, tindran un element comú: el tramvia que ha d’unir Francesc Macià amb la plaça de les Glòries. Des d’ara i fins el 10 de maig, es difondran aquestes propostes a través de vídeos i d’una campanya publicitària.

El següent pas serà la consulta que es farà entre el 10 i el 16 de maig. Hi podran participar tots els ciutadans majors de 16 anys empadronats a la ciutat abans del 31 de desembre del 2009. Els participants hauran de votar entre tres opcions: els dos projectes i una tercera opció que serà cap de les dues anteriors.