El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha acatat les ordres del fiscal superior de a Catalunya d’impedir el referèndum de l’1 d’octubre i les ha traslladat a la resta d’agents del cos en un comunicat intern. Trapero els informa que si s’obren diligències se n’ocuparà la Comissaria d’Informació, perquè doni “compliment” de la instrucció rebuda.

Trapero ha rebut la instrucció de la Fiscalia Superior de Catalunya d’impedir els preparatius i la celebració del referèndum de l’1 d’octubre aquest dimarts al matí en una reunió a la seu de la Fiscalia del TSJC juntament amb els responsables de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya. Segons ha pogut saber betevé, Trapero ha acatat totes les ordres i les ha traslladat “literalment”, segons han dit les mateixes fonts, a tot el cos.

En el comunicat intern, Trapero diu que “en compliment al que prescriu l’esmentada instrucció” els difon tot el contingut íntegre perquè “tots els funcionaris pertanyents a aquestes unitats en siguin coneixedors”. En l’escrit, no dona cap instrucció directa als agents. Tan sols els comunica l’ordre del fiscal i els informa que, “per evitar duplicitats”, si s’obren informes o atestats, com ordena la fiscalia, la Comissaria General d’Informació serà l’encarregada de centralitzar-los.