En una conferència col·loqui al fòrum Primera Plana, que organitza el diari ‘El Periódico’, Pedro Sánchez ha aprofitat també per demanar a l’alcaldessa, Ada Colau, que es defineixi en contra del referèndum. “M’agradaria que l’alcaldessa estigués al costat dels alcaldes socialistes”, ha dit Sánchez.

El primer tinent d’alcalde no s’ha pronunciat sobre aquesta petició, però sí que ha destacat que el líder del PSOE hagi descartat que l’1-O passi factura al govern municipal. “M’ha semblat una declaració responsable”, ha dit Pisarello, que ha afegit que té a veure amb “una realitat d’un acord de govern que ha funcionat força bé”. Segons ha explicat, tant BComú com el PSC han après molt amb el pacte de govern.

Els locals per a l’1-O

Després del col·loqui de Pedro Sánchez, el primer tinent d’alcalde ha explicat que l’Ajuntament manté contacte amb la Generalitat per trobar “la fórmula” que permeti que hi hagi “la màxima disponibilitat de locals” perquè l’1-O es pugui votar a Barcelona. Pisarello ha recordat que en una cita electoral habitual, el 70 % dels punts de votació que s’obren a la ciutat són propietat de la Generalitat.