Nit de contrast a Gràcia respecte de la nit precedent. Si bé les queixes per soroll a les places del districte van tornar la nit d’aquest divendres —el primer sense toc de queda—, l’ambient de la nit d’aquest dissabte ha estat més tranquil, segons han explicat alguns veïns a betevé. Una calma al barri que han atribuït a què no hi havia cap festa organitzada com, pensen, va passar la nit de divendres.

Tornen les queixes per soroll a les places de Gràcia en el primer divendres sense toc de queda | VÍDEO

A la resta de la ciutat, espais habituals d’aglomeracions com les platges de la Barceloneta han estat pràcticament buides durant tota la nit

Divendres va ser un “escàndol”, ha dit una veïna als micròfons de betevé. Grups de joves tenien música alta amb altaveus ben entrada la matinada i els veïns, l’endemà al matí, van haver de bregar amb restes de miccions i brutícia als carrers. Tot plegat va fer enfadar els veïns de nou, que van registrar nivells alts de soroll en algunes places com a la de la Virreina, la del Nord, la de la Revolució o la del Sol i pensen que va ser una convocatòria organitzada.

En la nit precedent, expliquen alguns graciencs, la policia municipal no va arribar fins a quarts de dues o de tres de la matinada. Aquest dissabte, en canvi, han notat més presència policial tot i que els grups eren molt reduïts a la sortida dels bars i restaurants, que han d’abaixar la persiana a les 0.30 h.

Botellada davant del MACBA

On sí que s’han repetit les botellades ha estat en alguns carrers i places del centre de la ciutat, com és el cas de la plaça dels Àngels, davant del MACBA, al Raval. En les imatges que ha fet arribar un veí del barri a la redacció de betevé s’hi poden veure desenes de persones xerrant, ballant i bevent alcohol.