Fa 14 anys la Coni Díaz va decidir obrir una botiga de moda infantil, però inspirada en el rock. Explica que estava embarassada i no trobava res que li agradés per vestir la seva filla. Per això va engegar Rock 01, al carrer de Bonavista, a Gràcia: “Barcelona, amb el rotllo que té i tan internacional com és, havia de tenir una botiga divertida.”

Aquest dissabte, però, abaixa la persiana definitivament. Díaz reivindica la importància dels comerços de proximitat a la ciutat i lamenta les dificultats que tenen per tirar endavant. Explica que la pandèmia ha estat la gota que ha fet vessar el vas. Les restriccions han accentuat les dificultats econòmiques i cada vegada era més difícil pagar el lloguer del local: “Com ho faig per seguir pagant com si res hagués passat, però sense ingressar?”

Un adeu trist, però convençut

Després de tant de temps darrere el mostrador, Díaz reconeix que ha estat una decisió complicada, tot i que necessària, sobretot per uns últims quatre anys convulsos: “Ara m’haig de curar les ferides.”

Hem fet amistat amb moltes famílies i hem vist créixer els petits des de la panxa”
Coni Díaz, propietària Rock 01

S’ha acomiadat amb un aparador en què agraeix als veïns el suport durant aquests anys: “Hem fet amistat amb moltes famílies i hem vist créixer els petits des de la panxa”. A més, afirma que abaixa la persiana amb molts bons records. Un d’ells, haver tingut Robert De Niro com a client.