La vaga ha tingut un seguiment desigual als comerços de la ciutat. A primera hora del matí alguns piquets han impedit que centres com El Corte Inglés de la plaça de Catalunya apugessin les persianes. La imatge es repetia al Centre Comercial Glòries, on, durant tot el matí, els accessos al públic han estat tancats fins a les dues de la tarda. Tot i això, alguns comerciants han decidit obrir i avançar feina. MAICA CASTILLO, directora de Centros Único "Hemos abierto a las 10. Hemos tenido que entrar por el párquing porque no se podía, estaban todas las puertas cerradas y hasta las dos no ha abierto el centro comercial. Había gente que iba entrando por el párquing pero ha sido muy tranquilo." ELENA SENSERIC, botiga Unió Musical No ha entrat ningú. Aquest matí zero. Aquesta tarda ja els accessos ja s'han obert i hi ha una mica de moviment però tampoc és un flux normal." Fora la imatge es repetia. Moltes persianes abaixades i d'altres a qui no els ha quedat més remei que obrir. SERGI SOLER, botiguer "Perquè la crisi ens obliga. Encara que no ens agradi tot el que està fent el Govern i aquestes coses, nosaltres, per poder menjar, hem de treballar, no queda una altra." Un dels col·lectius que s'ha fet visible pels carrers de la ciutat han estat els docents i les famílies que han volgut fer sentir la seva veu en contra de les retallades i a favor de la vaga. Una vaga que, d'altra banda, ha tingut un seguiment discret entre els docents gràcies al compliment dels serveis mínims. Segons el govern, poc més del 23% dels professors dels centres públics han fet vaga. Normalitat també als hospitals i al centres d'atenció primària de la ciutat. El serveis mínims s'han complert i això ha permès que s'hagin pogut atendre els pocs pacients que s'hi han acostat. PEPI RODRÍGUEZ "Tenía visita programada para hoy y he decidido venir. He subido y sí me han atendido, me han atendido sin ningún problema." Tranquil·litat, normalitat i pocs incidents. Aquesta ha estat la tònica dominant de la segona vaga general de l'era Rajoy.

L’actuació dels piquets s’ha deixat notar especialment a la matinada i durant les primeres hores del matí. A Mercabarna i a la Zona Franca els piquets han impedit l’accés als treballadors. Una imatge que s’ha repetit en alguns eixos comercials, com al centre de la ciutat, on desenes de persones han evitat que El Corte Inglés de la plaça de Catalunya apugés les persianes.

El Centre Comercial Glòries també ha tingut les portes tancades fins a les dues de la tarda. A partir de llavors, l’ambient ha estat més normal tot i que més tranquil que el d’un dia habitual. La imatge de persianes abaixades ha estat la que més s’ha repetit en bona part de la ciutat. A altres zones com Sant Gervasi, en canvi, el 95% dels comerços han obert, segons dades de la Fundació Barcelona Comerç. També hi ha hagut els qui no han tancat per motius econòmics.

En l’àmbit de la sanitat, s’ha registrat normalitat als diferents hospitals i centres d’atenció primària de la ciutat, gràcies al compliment dels serveis mínims. Tot i això, s’ha notat una menor afluència de pacients.

Pel que fa a l’educació, segons dades de la conselleria d’Empresa i Ocupació, poc més del 23% dels professors dels centres públics han fet vaga. Al carrer, desenes de pares, alumnes i professors han protestat contra les retallades en l’ensenyament i a favor de la vaga.