JOAN OLLER, director general del Palau de la Música "Jo crec que la cultura és educativa, que l'educació dóna una carácter a la cultura i és això el que el govern central d'Espanya no veu o no vol veure."

El projecte educatiu del Palau de la Música inclou 102 concerts i 104 tallers complementaris per a enguany. L’oferta d’actuacions s’amplia respecte a les 81 de 2011. Dues de les produccions que formen part de la cartellera escolar i familiar són ‘Kantikipugui al Palau’, en què participa el Cor de Cambra del Palau, i ‘Cobla 2.0’, l’espectacle que fusiona aquest gènere amb música contemporània i hip-hop o funky amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. El Palau aposta enguany perquè els petits s’iniciïn en la música ben aviat. El taller Abans de néixer al Palau està dirigit a dones embarassades i serà el primer contacte musical per als nadons.

Els preus dels concerts familiars es mantenen, una decisió que han pres conjuntament amb el Liceu i l’Auditori Nacional, tot i la pujada cultural de l’IVA. El programa té un pressupost de 492.000 euros que s’aconseguiran a través de la venda d’entrades i el patrocini, de manera que el projecte s’autofinançarà.