A la reunió d’aquest dimarts, que s’ha allargat durant dues hores, hi han assistit tècnics de l’Ajuntament, la Síndica de Greuges de Barcelona i altres entitats que donen suport al grup d’immigrants que està protagonitzant la protesta.
La comissionada d’Immigració, Lola López, s’ha compromès a treballar en aspectes com l’empadronament perquè és un tràmit que dona accés als serveis públics municipals. Des de les entitats, Enrique Mosquera, de Papers i Drets per a Tothom ha demanat al consistori que pressioni a la delegació del Govern espanyol perquè accedeixi a una trobada, ja que és l’executiu central qui els pot solucionar bona part dels problemes que denuncien. També preveuen reunir-se amb tècnics de la Generalitat el proper dijous després d’haver mantingut converses amb alguns d’ells.
El grup d’immigrants que portagonitza la tancada va començar l’acció dissabte passat i l’Ajuntament ja va dir dilluns que no preveu desallotjar-los . A banda d’entitats, reben el suport de veïns barcelonins, que els faciliten mantes i altres materials necessaris per passar el dia i la nit al recinte. Asseguren que no marxaran fins que no els garanteixin solucions i per aquest dimecres ja han convocat una concentració a les 19.30 h la plaça de la Gardunya.
Contra les traves burocràtiques
Entre les dificultats que denuncien per obtenir els papers hi ha l’obligació de fer un examen per aconseguir la nacionalitat espanyola després de 10 vivint i treballant a Espanya.
També titllen d’abús el fet que un cop arriben al país han d’esperar tres anys per aconseguir el permís de residència, a més de presentar un contracte de feina a jornada completa (40 hores setmanals) de, com a mínim, un any. Unes condicions que, ironitzen, costa que tinguin, fins i tot, les persones nascudes aquí.