El Mercat de Núria ha tornat a obrir aquesta diada de Sant Jordi. Ha estat una reobertura simbòlica, fruit de l’ocupació reivindicativa que han fet els veïns de Ciutat Meridiana, per exigir la tornada a l’activitat d’aquesta instal·lació, tancada fa quatre mesos. Segons el president de l’AV Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo, “la festa de Sant Jordi per a nosaltres és la reobertura del mercat amb la qual volem que l’Administració s’assegui a parlar”. Bravo argumenta sobre això que “l’Ajuntament insisteix que el mercat no és viable“, però proposa una alternativa: “Fer una cooperativa de veïns per donar feina a la gent del barri que està a l’atur”, i per garantir que “en aquesta part de la ciutat puguem disposar de producte”.

La part alta de Ciutat Meridiana té molt poc comerç i els veïns han de traslladar-se en cotxe o transport públic cap a altres zones com ara Montcada o la part baixa del barri. Encarna Luna, membre de l’entitat veïnal, afegeix que “hi havia mercat, però el van tancar per necessitats segurament obligades”, tot i que reconeix que “ara cal tornar-lo a obrir, de manera diferent”. L’operació permetria resoldre el trencaclosques de molts veïns de la part alta del barri: “Si treballem i arribem tard, no tenim temps d’agafar un bus per anar a treballar a la part baixa”, assegura Carmen Marua, veïna de Ciutat Meridiana.

D’aquesta manera l’AV Ciutat Meridiana descarta la proposta de traslladar la seu a l’edifici del mercat, tot i que creu que l’edifici del mercat podria convertir-se en un espai polivalent que permeti mantenir una nova oferta comercial i espais socials. Quan va tancar l’equipament, al gener, l’Ajuntament va anunciar que el seu futur de es definiria amb la participació dels veïns i tenint molt presents quines són les necessitats dels veïns de la part alta del barri.