Els alumnes de l’Escola la Primavera de Santa Coloma de Gramenet van viure la setmana passada l’excursió de la seva vida. En una sortida escolar a Lloret de Mar, un grup de dofins va deixar-se veure  molt a prop seu, mentre navegaven en caiac.

Durant uns minuts, un grup d’una desena d’animals apareix per sorpresa al voltant de les embarcacions i deixa bocabadats professors i alumnes del centre, que van poder enregistrar les imatges en vídeo. Els estudiants, de cinquè i sisè de primària, es mostren sorpresos per la presència a pocs metres d’aquests mamífers, que van fent petits salts prop dels caiacs.

Els albiraments d’aquests cetacis són habituals a la costa catalana, sobretot mar endins. En alguns casos, fins i tot s’han arribat a veure balenes al litoral barceloní. Tot i que se’n tenen poques dades, la presència de cetacis és habitual als voltants de Barcelona. De febrer a maig els rorquals es mouen entre Tarragona i la Costa Brava a la recerca dels invertebrats que els serveixen d’aliment.