Els immigrants que des de finals d’abril protagonitzen una tancada indefinida a l’antiga Escola Massana han ampliat la protesta. Una dotzena de persones han passat la nit a l’església del Sagrat Cor, al Poblenou on s’han preparat matalassos i allotjament per a entre 15 i 20 persones. Les tancades es volen ampliar a altres punts de Santa Coloma de Gramenet i l’Hospitalet de Llobregat.

Una vintena de persones s’han concentrat aquest dilluns davant de l’església del Poblenou per visibilitzar el conflicte i acollir els immigrants que s’hi vulguin instal·lar. Diverses entitats del Poblenou, on es troba l’església, han donat suport a aquesta ampliació de la tancada que inicialment es va situar a l’antiga Escola Massana de Barcelona a finals del mes d’abril. Una dotzena de persones migrades han passat la nit en aquesta església de Sant Martí que s’ha habilitat per acollir aquesta protesta.

El portaveu de l’entitat Papers per a Tothom, Enrique Mosquera, ha estacat al programa ‘El matí de Barcelona’ de betevé la bona acollida que ha tingut la tancada al Poblenou, on diu han rebut “el suport i l’escalf dels veïns”. Asseguren que han acordat amb els responsables de l’església estar-s’hi una setmana, però preveuen poder allargar el termini.

Des d’aquest col·lectiu, fan una crida a totes les entitats a unir-se al manifest per treballar contra el que consideren un estat “racista, capitalista i patriarcal que maltracta les persones”. També volen mobilitzar la gent del barri a través d’activitats com sopars o xerrades de sensibilització.

La reivindicació principal demana un canvi en les polítiques de l’Estat espanyol en matèria d’immigració, que consideren molt restrictives. Volen la regularització dels documents dels immigrants sense contracte de treball, que es facilitin els tràmits de nacionalització i l’examen per aconseguir la nacionalitat i millores en l’acollida. També defensen els drets de regularització de sectors com el de la neteja o el dels manters.