classe escola

(ACN/redacció) L’anunci de retardar l’inici del curs al 9 de setembre ha tingut una resposta diversa entre els sindicats educatius, però tots coincideixen que seria millor haver apostat pel 12 de setembre. Així ho considera USTEC, que lamenta que la nova data no sigui el resultat “d’una negociació” i que “per dos dies lectius de diferència el Departament no hagi esmenat totalment aquesta mesura tan negativa”.

Crítiques per la “unilateralitat” de la decisió

Des del sindicat de Professors de Secundària, han demanat que l’ESO comenci igual que la postobligatòria, és a dir, el 12 de setembre, i han demanat més recursos per atendre la diversitat. CCOO ha valorat positivament que la conselleria hagi reconegut “els problemes que ha plantejat l’avançament” però lamenten que la decisió s’hagi pres unilateralment.

Pel que fa a UGT, s’han mostrat relativament satisfets amb la data escollida que permet que els docents tinguin cinc dies per preparar el curs al setembre. Tot i això, demanen que el diumenge 1 de setembre les plantilles ja estigui complertes sense vacants ni les reduccions de jornada no compensades. De la seva banda, la CGT critica que el curs no comenci el 12 de setembre per a tothom, També titllen la mesura d’”improvisada i completament imposada”.

Finalment, la Intersindical lamenta que sigui una decisió “imposada” d’Educació i també demana començar després de la Diada. El sindicat admet que la data és millor que la del 4 o el 5 però avisen que els docents segueixen tenint poc temps de preparació.