La xef pastissera Saray Ruiz és la nova directora de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. És exalumna i des de fa una dècada una de les professores de referència del centre. Ruiz creu que el seu nomenament és “un reconeixement a l’esforç i l’estima que sempre he tingut envers l’escola”. Diu que li preocupa poder deixar un bon llegat amb “canvis que beneficiïn els estudiants, com ara avançar en la formació més digital”. Ara ja treballa en la programació per commemorar els 50 anys de l’escola el 2025.

Preparant els actes per commemorar els 50 anys de l’escola

Saray Ruiz vol que sigui un any “dolç en tots els sentits”, amb iniciatives que impliquin els alumnes i els exalumnes. Respecte al fet de ser la primera dona en dirigir l’escola en mig segle d’existència, Ruiz assenyala que “cada vegada hi ha més alumnes i dones que engeguen negocis o que lideren projectes de pastisseria i que tenen molta sensibilitat pels detalls”. Ruiz té la seva pròpia marca de xocolates i torrons d’autor, Norte by Saray Ruiz.

Millor mestra xocolatera d’Espanya

La nova directora de l’EPGB va ser premiada com la millor alumna de la seva promoció i el 2019 es va convertir en la guanyadora del Trofeu Lluís Santapau com a millor mestra xocolatera d’Espanya. El 2017 i el 2021 va imposar-se en el Concurs Internacional de Figures de Xocolata. Aposta per una pastisseria “actualitzada i innovadora però respectuosa amb la tradició i la qualitat artesanal”.

Més enllà de l’escola, el gremi també ha renovat la presidència, que en els propers dos anys ocuparà Miquel Zaguirre, de la Pastisseria Zaguirre de Terrassa, que va ser alumne de l’EPGB. Zaguirre relleva en el càrrec Antoni Bellart, de la Pastisseria Triomf.