Amb les torres del evangelistes ja finalitzades, els esforços se centraran ara a continuar aixecant la colossal torre de Jesús, que aquest 2023 creixerà un pis mes. A partir de l’any vinent, la Sagrada Família dibuixa un calendari d’obres carregat de fites, que es preveu acabar ─sense comptar el conjunt escultòric de la façana de la Glòria ni l’escalinata─ d’aquí una dècada, entre els anys 2033 i 2034. La Junta Constructora de la Sagrada Família ha detallat a betevé, any per any, el calendari d’obres.
2024
Serà l’any que veurem créixer clarament la torre de Jesús. S’enllestiran tots els pisos pendents fins al límit de la creu. A més, també s’avançarà en la façana de la capella de l’Assumpta ─la del carrer de Provença─, aixecant les parets que connecten les dues sagristies.
2025
Es dedicarà a la construcció de la creu de quatre braços de la torre de Jesús. També es preveu haver finalitzat del tot la capella de l’Assumpta, de manera que la façana nord ja estarà finalitzada. A més, també començarà a aixecar-se la façana de la Glòria, la del carrer de Mallorca, on actualment hi ha poc més que una paret llisa i uns pilars a mitges.
2026
L’any del centenari de la mort de Gaudí es preveu inaugurar la torre de Jesús. Amb el dubte, encara, de si la creu esdevindrà un mirador obert al públic. “A dalt hi caben 10 persones i, amb 14.000 visitants diaris és molt complicat dir qui pot pujar i qui no, encara no hi ha res decidit”, ha explicat a betevé el conseller delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps.
A partir del 2026
Seran els anys en què es treballarà intensament en la façana de la Glòria, que es preveu que estigui acabada cap al 2033 o 2034. Si més no, la part arquitectònica. Faltaran les escultures, més d’un centenar. “No hi ha cap artista que pugui fer tantes obres d’art”, ha explicat Camps. Per això, s’ha decidit fer un concurs perquè se n’encarreguin tres artistes, “un per cada nivell, el terrenal, l’espiritual i el celestial”.
L’altre element que quedarà per fer és la polèmica gran escalinata, que implica l’expropiació i demolició d’edificis. El projecte preveu que connecti la façana de la Glòria amb el carrer de València, amb un pont previ per sobre del carrer de Mallorca. Quan la façana de la Glòria estigui enllestida, d’aquí una dècada, la Sagrada Família preveu que l’Ajuntament ja haurà donat llum verda al projecte.