Aquest és el dia a dia d'en Saico, un dels immigrants que viuen a la fàbrica des de fa més de 3 anys. Durant el matí es dedica a recollir ferralla i a la tarda la carrega en furgonetes per portar-la a vendre. Així és com aconsegueix guanyar-se la vida. SAICO JALO "La situación de vida está complicada. Estamos irregulares. Cuesta tener los papeles. Lo más que uno puede hacer es lo básico, intentar conseguir algo por las buenas, sin molestar a nadie. Tener algo que llevarse a la boca". En una situació similar a la d'en Saico es troben cinquanta immigrants més que viuen a la fàbrica del carrer de Badajoz, propietat de Lucotar S.A. L'empresa ha interposat una denúncia per la via penal per expulsar-los-en però el jutge encarregat ha decidit arxivar-la. La pressió policial és constant i els demanen la documentació sovint. La darrera actuació dels Mossos d'Esquadra el 17 de febrer ha provocat la reacció, a través d'un comunicat, de diverses entitats del Poblenou. MANEL ANDREU, membre de l'AV del Poblenou "Que hi hagi unes condicions de vida més dignes per a aquestes persones. Demanem que puguin tenir papers els que puguin ja treure'ls, perquè alguns porten ja més de 3 anys aquí i després demanem que l'actuació policial no faci tanta pressió". SAICO JALO "Lo único que pedimos es que mientras estemos aquí, que nos dejen vivir tranquilos, nada más. No molestamos a nadie".

La protesta, la signa la Xarxa Solidària amb els Assentaments, que està composta per l’AV del Poblenou, el col·lectiu Apropem-nos, la CEPAIM, l’ACISI, l’Assemblea Social del Poblenou i veïns i veïnes a títol individual. Consideren que l’actuació policial del 17 de febrer va ser il·legal -perquè es va fer sense ordre judicial prèvia- ique els interessos immobiliaris i especulatius al districte del 22@ “poden més que les necessitats bàsiques dels ciutadans i ciutadanes”.

Hi afegeixen que la majoria dels 50 immigrants sense papers que viuen a la fàbrica treballen en la recollida i venda de ferralla i que es caracteritzen per “la discreció i absència de conflictes amb el veïnat”.