El 19 de setembre un incendi forestal va cremar 22,3 hectàrees de matoll a la carretera Alta de les Roquetes, a la falda de Collserola.

Els tècnics del Parc Natural de Collserola ja van preveure en aquell moment que a la primavera aquesta zona tornaria a ser verda i plena de vida. Els experts van destacar que incendis forestals eren freqüents a la solana de Collserola, ja que està formada per arbres dispersos  però sobretot per matolls com la ginesta i altres arbusts i herbes altament combustibles.

Les pluges de finals de setembre van afavorir que només 10 dies després del foc ja  es fessin visibles els primers brots d’herba. Posteriorment, la pluja de la tardor va implicar que a principis de desembre el paisatge hagués canviat de forma radical. En  aquell moment l’estrat herbaci ja era pràcticament continu, un fet que visualment es feia evident des de la llunyania.

Com a repte d”El matí de Barcelona’, i per comprovar quins havien estat els efecte de la pluja de l’hivern i la primavera,  aquest dijous, 8 de juny, vam visitar una altra vegada la zona  afectada pel foc. Efectivament, i tal com vaticinaren els experts, la regeneració havia continuat avançant i, a banda de l’herba, també s’hi observaven alguns primers arbusts.

A més, i com a novetat respecte del desembre, a la solana del turó d’en Segarra -on vam fer les observacions- es  feien visibles nous brots verds en alguns dels exemplars de pi. Això ha permès comprovar que alguns pins es van cremar només de forma parcial i que és possible que es recuperin si el foc no torna a afectar-los en el futur.