Ha estat la resposta d’Interior a les acusacions de Llanos de Luna, que ha afirmat que els Mossos d’Esquadra no van protegir l’edifici de la prefectura de policia de la via Laietana, on es van cremar dues furgonetes i un vehicle camuflat. Interior ha reiterat que la delegada va rebutjar aquesta protecció. Felip Puig ha dit que, des que hi ha Llanos de Luna a la Delegació del Govern, “les relacions no han estat fàcils i en moments han vorejat la incorreció”. Segons el titular d’Interior, “l’actitud de la delegada és oportunista i respon a un instint partidista que no s’addiu a les responsabilitats que té”.

La resposta de la Delegació del Govern

La Delegació del Govern ha desmentit “rotundament” que rebutgés l’ajuda dels mossos i explica en un comunicat que es va sol·licitar per escrit la presència del cos policial. Afirmen, a més, que Felip Puig va “manifestar personalment a la delegada que lamentava els fets i que demanava disculpes per l’error comès”.

La vaga a Barcelona

Felip Puig també ha fet balanç de la jornada de vaga tant a Barcelona com a tot Catalunya i ha coincidit en el missatge donat aquest dijous per l’Ajuntament. Ha agraït la col·laboració amb els equips d’organització dels sindicats. Sobre els aldarulls que es van produir al final de la manifestació alternativa, ha dit que “sempre hi ha grups violents que busquen excuses per sembrar el caos a la ciutat”.