Una gran part de directors o membres de la direcció d’escoles públiques de quatre districtes de la ciutat, convocats pel Departament d’Ensenyament, s’han negat a participar en una reunió. La plantada dels equips directius s’ha produït a l’Escola Collaso i Gil, on havien estat convocats. En la reunió, que s’havia convocat per parlar de qüestions tècniques i de planificació del pròxim curs, sí que hi han participat els centres concertats que hi estaven convocats.

Amb la plantada, les direccions de diversos centres han volgut expressar el seu rebuig i desacord amb les retallades impulsades pel govern del PP i aplicades per la Generalitat: l’increment de ràtios, el tancament de grups i les substitucions a partir del desè dia de baixa laboral.

Una altra protesta durant la jornada d’avui ha estat la dels pares i mares de les escoles públiques Eduard Marquina, del barri del Besòs, i Mare Nostrum, d’Horta, que s’han manifestat aquest dimecres en contra del tancament d’una línia de P3 en aquests centres. Unes 200 persones, entre familiars i mestres de l’Escola Mare Nostrum, han protestat davant la seu del Departament d’Ensenyament, a la via Augusta de Barcelona, pel tancament de la línia de P3 del seu centre, una situació que no s’havia produït durant els darrers 20 anys.

En un comunicat, l’AMPA del centre ha explicat que no s’han tingut en compte les famílies que han escollit el centre com a segona i tercera opció, i que se’ls ha enviat a escoles més allunyades, en una decisió “arbitrària” i, segons el seu parer, “poc encertada”.

Els pares i mares dels alumnes de l’Escola Eduard Marquina, per la seva banda, s’han concentrat davant el centre pel mateix motiu, el tancament d’una línia de P3. En aquest cas els pares temen que el que hauria de ser una mesura temporal acabi convertint-se, a mitjà termini, en un tancament definitiu.

A la tarda les protestes han continuat. A la plaça de Sants un centenar de persones han fet una cassolada per rebutjar les retallades. Unes retallades que, segons diu la plataforma Assemblea Groga de Sants, afectaran la qualitat de l’educació pública.

Per últim, la Plataforma03, constituïda per famílies i associacions en defensa de l’educació infantil de zero a tres anys, ha rebutjat avui l’increment del 10% en el preu de les escoles bressol municipals de Barcelona per al pròxim curs, en considerar “injust” que les quotes augmentin per damunt de l’IPC. Les famílies que el pròxim curs manin els seus fills a una guarderia municipal pagaran 296,3 euros mensuals, fet que suposa un increment de 27 euros al mes respecte del curs 2011-2012.