No és la primera vegada que denuncien que la font de Santa Eulàlia està irreconeixible. L’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris ha tornat a denunciar aquest diumenge al matí el deteriorament de la mina, derivat d’actes incívics reiterats. La protesta ha aplegat desenes de veïns de Nou Barris davant d’aquest espai natural. “Volem que sigui bonic venir a esmorzar aquí”, ha relatat el president de l’arxiu històric, Jordi Sánchez.

Insten la propietat que se’n faci càrrec

Sánchez, durant la protesta, ha instat la propietat de la font a vendre-la o cedir-la a l’Ajuntament si no es pot fer càrrec del manteniment. “És un element que considerem patrimonial del districte, hauria d’estar en millors condicions i està patint sovint un sabotatge”, ha lamentat Sánchez. Per això els proposa que venguin o cedeixin la mina a l’Ajuntament perquè “com a entitat pública puguin mantenir l’espai”.

Segons ha relatat el president de l’arxiu històric corre pressa arreglar la porta de la font. També ha proposat que sigui la Guàrdia Urbana qui es faci cura de l’espai i “detinguin” les persones que el malmetin, en el supòsit que el consistori pogués adquirir la font de Santa Eulàlia.