L'interès de la Mar per la cuina va començar quan es va emancipar. Va descobrir en l'art d'elaborar nous plats una nova passió, que va decidir traslladar a la xarxa. Així va néixer, fa cinc anys, Baixa Gastronomia, un dels blogs sobre cuina més veterans de Catalunya. És aquí on aquesta periodista publica algunes receptes, però també altres articles de llibres sobre cuina o referències sobre la relació entre gastronomia i literatura. MAR CALPENA, Baixagastronomia.cat "El principal al·licient no són les receptes, sinó el text que els acompanya, però si les fan sí que fem safareig, tot i que les meves receptes no són mai complicades". Gràcies a aquest particular diari culinari, ha establert contactes amb molts amants de la cuina, sovint autors d'altres blogs. Com l'Àngel i la Susanna, de l'Olleta de Verdures. La seva bitàcola, on a més de plats, hi ha recomanacions de restaurants i productes, té prop de 400 visites diàries. SUSANNA FRUTO i ÀNGEL GUIMERÀ, olletadeverdures.cat "Amb molta gent has anat més enllà i has quedat, i t'has fet amic. Aquesta dimensió humana és una de les coses més xules que ens ha aportat el blog". A la seva pàgina, a més, s'hi pot consultar el que anomenen gastrosfera.cat: un recull de tots els blogs gastronòmics escrits en català. L'evolució, constanten, ha estat exponencial. Si al 2007, quan van obrir el blog, n'hi havia poc més de 10, ara ja en són prop de 250.

Només cal fer una cerca ràpida per veure que aquest fenomen està en plena expansió, i de fet, i alguns ja han batejat aquesta xarxa de bloggers com la gastrosfera catalana.