nou sistema avaluacio

(ACN-Redacció) Els professors interins ja no podran triar el municipi on volen fer classe a partir del curs que ve. El Departament d’Educació ha comunicat a la mesa sectorial que a partir del curs que ve 2023-24 només podran demanar la comarca, perquè s’elimina la possibilitat de posar municipis ordenats per ordre de preferència. Així, defensa que s’evitarà deixar “alumnat desatès” i permetrà adjudicar “substitucions més llargues” per als sol·licitants.

Des de la Plataforma d’Interins de Catalunya (PINDOC) han valorat negativament la decisió, lamentant que els vulguin fer pagar “la mala jugada”. “Fins ara podíem acotar-ho segons els nostres interessos, volen fer-nos fer a nosaltres la feina bruta”, ha reblat el seu portaveu Victor del Arco.

Crítiques dels sindicats a la mesura

Qui també ha criticat la nova directiu ha estat el sindicat USTEC-STEs, que a través d’un comunicat ha carregat contra el funcionament de la borsa, ja que considera que “vulnera el dret de les persones interines a triar la preferència de les peticions en funció de la proximitat si les seves circumstàncies personals així ho fan necessari”.

Des de la UGT consideren que el departament “menysté els interins” i que han tornat a “informar de les seves imposicions”. No estalvien crítiques per al conseller Josep Gonzàlez-Cambray, a qui acusen d’augmentar la precarietat del personal docent i “d’escanyar el professorat més feble: els substituts i les substitutes”.

Educació defensa els beneficis per a l’alumnat

La directora general de Professorat i Personal de Centres Públics del Departament d’Educació, Dolors Collell, ha insistit que es tracta d’una mesura que permetrà “donar servei a tot l’alumnat, visqui on visqui” i ha recordat que anteriorment ja estava limitat per servei territorial i que, posteriorment, “es va fer el salt als municipis”.