Aquests són alguns dels objectes que els Mossos van trobar en registrar els domicilis dels detinguts. Cotxes, una moto i peces de tres vehicles, a més de caixes registradores i calaixos de màquines escurabutxaques. Uns 300.000 euros en material robat. El modus operandi del grup era senzill. Entraven en un taller mecànic i se n'enduien un cotxe, per després encastar-lo contra la porta de l'establiment on volien robar. La rapidesa i la contundència amb què actuaven els permetia cometre fins a nou robatoris en una sola nit. Per ara, la policia els ha atribuït 60 delictes de robatori i un d'associació il·lícita, però encara es busquen possibles vincles amb altres fets delictius. L'operació va començar el novembre i va culminar dimecres passat amb la detenció simultània dels cinc integrants del grup. Tots ells són de nacionalitat espanyola. Centraven l'activitat sobretot a Barcelona i l'àrea metropolitana, en especial al barri d'Horta i als districtes de Sant Martí, Nou Barris i Sarrià-Sant Gervasi.

Els detinguts , quatre dels quals residien a Barcelona, eren capaços de cometre fins a nou robatoris en una mateixa nit. Algunes d’aquestes actuacions es van dur a terme amb violència i intimidació. A la ciutat de Barcelona, la majoria dels robatoris es van concentrar al barri d’Horta tot i que la banda també va actuar en altres districtes com Sant Martí, Nou Barris i Sarrià.

En l’operació s’han recuperat alguns dels objectes robats per un valor aproximat de 300.000 euros. De moment, el jutge ha decretat l’ingrés a presó per a tres dels detinguts.