Aquest diumenge, 2 de juliol, han començat les obres al pont de Santander, entre els districtes de Sant Andreu i Sant Martí. Així doncs, ja no està permès travessar-lo en vehicle privat i no es podrà passar-hi fins al 3 de setembre, en què es reobrirà després dels treballs de millora i ampliació de les voreres.

Les obres aixecaran la calçada del pont de Santander i l’objectiu de la reforma és acostar els barris de la Verneda i la Pau i el Bon Pastor, i fer-lo més accessible, fet que permetrà els desplaçaments a peu i en bicicleta.

Una de les parades anul·lades per les obres al pont de Santander

Com serà el nou pont?

El nou pont de Santander tindrà voreres de fins a 4,5 metres, carrils bici en tots dos sentits i dos carrils de circulació de cotxes. A més, es redueix un 6 % el pendent per fer-lo accessible. Per als veïns del carrer de Santander i dels voltants l’obra permetrà trencar l’aïllament del barri.

Afectacions al trànsit

El tall en sentit Llobregat es fa entre el carrer de Balmes —a Sant Adrià de Besòs— i la via Trajana. Per tant, els vehicles s’han de desviar pel carrer de Balmes i les rambles de Guipúscoa i de Prim, i tornar un altre cop al carrer de Santander. Les obres també afecten les línies d’autobús 60, B21, B24 i N8.

Pel que fa al sentit Besòs, el tall també és entre el carrer de Balmes i la via Trajana. Els vehicles s’han de desviar per les rambles de Prim i Guipúscoa i els carrers de la Verneda, Jovellanos i Balmes. De la mateixa manera que en sentit Llobregat, això afecta les línies d’autobús 60, B21, B24 i N8.

Reivindicació històrica

Fa anys que diverses entitats veïnals del districte es van constituir en la Plataforma Nord-Est Sant Martí per reivindicar la reforma d’aquest pontLa passera actual és inaccessible per a les persones amb mobilitat reduïda, a banda de ser un perill per als vianants a causa del flux elevat de vehicles.