Passejant a primera hora per algunes platges de Barcelona és fàcil veure imatges com aquesta. Gent dormint a la sorra amb sacs. Semblen, fins i tot, quan hagin muntat un campament improvisat. Al seu costat els primers banyistes hi planten la tovallola mentre els equips de neteja acaben d'escombrar la zona. Són, sobretot, gent jove que estan de pas a la ciutat i volen estalviar-se l'allotjament. MIQUEL ROIGENT "És gent de fora. Turisme d'aquest d'espardenya que ens ve ara" La normativa municipal prohibeix acampar a la platja. Els qui ho fan, es queden bàsicament a les plages de la Nova Icària i de la Barceloneta, on hi ha diverses discoteques. Per alguns, de fet, és el final de festa. Sobretot, les nits del cap de setmana. ENRIC CARRERAS "Aquest mes d'agost la policia passa, s'ho mira i res mes. Altres mesos quan arribem aquí pràcticament quedava un o dos i la policia els feia marxar." Cada dia la Guàrdia Urbana fa una primera batuda passada la mitjanit per treure els qui encara són els a la platja. És, sobretot, per motius de seguretat, per evitar que els tractors que llauren la sorra puguin ferir algú. L'operació es repeteix entre les sis i les set del matí. Però n'hi ha que ja saben com evitar que els facin fora. Sovint s'aixequen, marxen i una estona després hi tornen. D'altres van més enllà. JERO MAYA, escombriaire "Vienen por la noche a pegarse la fiesta aquí y luego se van a dormir. Y cuando viene la urbana pues igual se cambian y en vez de ir vestidos con la ropa, se cambian y se ponen el bañador. Y claro, si la urbana si están con la toalla y con el bañador, pues no puede hacer nada. Estan en la playa, es lógico." Segons la policia, és difícil distingir-los. De fet, no hi ha gaires diferències entre els que s'han passat la nit amb el banyador posat i els que acaben d'arribar. I la llei no diu res de dormir a la sorra durant el dia.Tot i això, la Guàrdia Urbana assegura que són casos molt puntuals i que a la majoria els fan fora a la matinada.

En la majoria de casos, es tracta de grups de joves que estan fent turisme a Barcelona i volen estalviar-se l’hotel. D’altres, directament, acaben la festa a la sorra i s’hi queden adormits. Alguns, però, ja saben com evitar que la Guàrdia Urbana els faci fora. Es posen el banyador i tovallola i així la policia no sap si han passat la nit dormint o si acaben d’arribar, com qualsevol altre banyista.

Cada dia la Guàrdia Urbana fa una primera batuda passada la mitjanit per treure els qui encara són els a la platja. És, sobretot, per motius de seguretat, per evitar que els tractors que llauren la sorra puguin ferir algú. L’operació es repeteix entre les sis i les set del matí.