Després de molts anys d’espera el nou Institut Escola Cal Maiol és més a prop de ser una realitat. El Plenari de l’Ajuntament ha aprovat el pla especial urbanístic que ha de permetre la construcció del centre educatiu al recinte de Can Batlló. El pressupost estava aprovat des de l’any 2020 i el centre educatiu és una llarga reivindicació veïnal de la Bordeta i de les famílies de l’escola.

Educació aprova la construcció de l’Institut Escola Cal Maiol a la Bordeta
La Generalitat ha adjudicat un pressupost de 8,8 milions d’euros al nou centre educatiu, que tindrà dues línies i es construirà a Can Batlló

La construcció d’aquest centre educatiu és una peça essencial del conjunt d’equipaments de Can Batlló. Actualment l’escola es troba al carrer de Sagunt i fa anys que espera les instal·lacions noves per poder donar continuïtat al mateix centre des de l’educació infantil fins a la secundària.

690 alumnes entre infantil, primària i l’ESO

L’equipament també ha d’acollir alumnat d’altres centres del districte de Sants-Montjuïc, que té necessitat d’augmentar les places de secundària. De fet, Sants-Montjuïc és l’únic districte de la ciutat on aquest any ha augmentat la matrícula en totes les etapes educatives. El pla incorpora un pressupost estimat de la intervenció de 12.800.000 €. L’equipament ocuparà uns 6.950 m² i acollirà un total de 690 alumnes, 450 d’educació infantil i primària i 240 d’ESO.

Un cop aprovat el pla, es posa el solar a disposició del Consorci d’Educació de Barcelona a través d’un conveni que han de signar l’Ajuntament, la Generalitat i el Consorci. El projecte executiu de l’escola està en procés de redacció per part del Consorci.