Una cinquantena de ciclistes italians, anglesos i de la resta de l’estat han arribat aquesta tarda a Barcelona, però no són uns ciclistes qualsevols. Són persones amb Parkinson, els seus familiars i cuidadors, que després de centenars de quilòmetres en bicicleta han arribat al Parc del Fòrum perquè Barcelona acollirà aquesta setmana el Congrés Mundial de Parkinson. Una travessia emotiva per a molts ciclistes, que recorden que fer esport, com ho és anar en bicicleta, millora els símptomes de la malaltia.

Música, menjar, karaoke, punts d’informació i jocs infantils han acompanyat l’arribada dels ciclistes quan han arribat aquesta tarda al Parc del Fòrum. En total s’han reunit més d’un centenar de persones, d’entre les quals malalts de Parkinson, familiars i cuidadors. Durant tot el dia s’han fet actes informatius i activitats d’accés lliure a tothom per tal de sensibilitzar i visibilitzar aquesta malaltia.

Barcelona acull el 6è Congrés Mundial de Parkinson

El 6è Congrés Mundial de Parkinson tindrà lloc del 4 al 7 de juliol al Centre de Convencions Internacional de Barcelona i s’espera la participació de 3.000 persones. Al llarg d’aquests quatre dies, el congrés oferirà un programa d’investigació mèdica i científica, educació i formació, fins a iniciatives i models sobre cures i qualitat de vida.