És la primera vegada que persones sense llar fan propostes per millorar el barri. Tots ells són del Centre Integral de Persones sense Sostre d'Horta, i se'ls ha convocat a una trobada, per fer aportacions al Pla d'Actuació del Districte. Creuen que cal ser més contundents contra el mosquit tigre, que afecta especialment la zona, i incorporar una marquesina a la parada del bus del davant del centre que els atén. "Una altra de les demandes que fa aquest col·lectiu és millorar l'espai públic, començant pel mobiliari urbà, també incrementant el nombre de fonts i sobretot recuperant els lavabos públics ja desapareguts al districte d'Horta Guinardó. DANIEL LLÀCER "Perquè reconec que hi ha gent que té ganes d'anar al servei. Però estem amb el tema que si és de pagament i qui tingui diners i podrà fer un cafè i anar amb un bar, però qui no en té no en pot entrar. Estem amb el mateix. Volem que siguin gratuïts". VÍCTOR VALLS, conseller de Barcelona en Comú a Horta-Guinardó "Les aportacions no es diferencien gaire de les que fan la resta de veïns i veïnes del barri. Ens han demanat tenir accés als parcs, a equipaments esportius." El procés participatiu, que també es fa a través d'internet, s'allargarà fins la setmana vinent, i a partir d'aquí, es veurà quines són les demandes amb més suport per part del veïnat.

La dotzena de persones que han participat en aquest procés del PAD són del Centre Integral de Persones sense Sostre d’Horta, i en la trobada en què se’ls ha convocat a la seu del districte han demostrat ser grans coneixedors del barri. Les propostes han anat sorgint al llarg de la reunió, la segona que fan amb el districte després d’una primera trobada al centre que els até. En el seu entorn més immediat demanen instal·lar una marquesina a la parada d’autobús que hi ha al costat del centre per poder esperar asseguts el transport i per protegir-se del vent i la pluja, i a la vegada augmentar la freqüència de pas dels busos.

Consideren, a més, que hi ha solars desaprofitats al districte que podrien servir com a horts urbans per a veïns i veïnes, i que cal millorar el mobiliari urbà dels espais públics, com ara els bancs, i instal·lar més fonts, a més de recuperar els ja desapareguts lavabos públics, que són de gran ús per a les persones sense llar. Entre les sol·licituds que fan per incloure al PAM, també hi ha la d’actuar amb duresa contra el mosquit tigre, que afecta especialment aquest districte durant els mesos de més calor.

És la primera vegada que el col·lectiu de persones sense llar s’inclou en el procés participatiu del PAD i les seves propostes s’afegiran a les que ja han fet altres veïns i col·lectius, i a partir de la setmana vinent, quan s’acabi el període d’aportacions ciutadanes, el consistori en farà una tria per saber què és el més demandat i el més urgent i viable per aplicar.