PAOLO RIBIEIRO, director de Joya Barcelona "Lo que nosotros difundimos aquí es llevar una obra de arte en el cuerpo que tiene un valor que no es el material. Es el valor simbólico que este artista puso en la pieza."

S’hi han pogut veure tot tipus de peces, des d’anells amb moviment fins a arracades i collarets de cartró o de plàstic reciclat. Els responsables del certamen consideren que es tracta d’un mercat poc explotat. Asseguren que les joies són molt més que pedres precioses i remarquen que, tot i que l’or i els diamants poden semblar extravagants, n’hi ha d’altres que no ho són.

Premi Internacional Art i Joia

En el marc del Saló Joia de Barcelona, s’ha atorgat també el III Premi Internacional d’Art i Joia a Etienne Perret per l’obra “Maxine Engagement”, un anell d’or groc de 18 quirats amb un diamant taronja i un zicorni negre. El jurat l’ha reconegut com l’artista més creatiu d’entre el centenar de joiers que conformen el “Segon anuari de Joieria Conteporània 2012/2013”. En l’àmbit mundial, Pierret està considerat com un dels dissenyadors més prestigiosos pel que fa al treball amb diamants de color. El jurat d