En un comunicat, l’Arquebisbat de Barcelona ha informat de la reunió mantinguda entre el cardenal Lluís Martínez Sistach, el bisbe auxiliar Sebastià Taltavull i el canceller i secretari general de l’Arquebisbat, Sergi Gordó. La reunió es va fer a partir de diverses afirmacions del sacerdot Manel Pousa al seu llibre “Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel”.

Al llibre, el pare Manel confessa que va ajudar a avortar una jove per evitar que morís dessagnada. També explica que viu amb una dona, encara que no manté relacions sexuals. Assegura que el celibat hauria de ser voluntari i que ell es defineix com a llibertari.

L’Arquebisbat ha iniciat el procés d’excomunió perquè el codi del dret canònic preveu aquest supòsit en cas de col·laborar amb un avortament. L’Arquebisbat reconeix el treball social que la fundació del pare Manel porta a terme al districte de Nou Barris.

La causa del pare Manel ha despertat simpatia a les xarxes socials. Al Facebook hi té un grup de seguidors, i a Twitter s’ha iniciat una campanya d’apostasia voluntària si el pare Manel és excomulgat.