Aquest és l'Olipot. Un recipient amb un filtre dissenyat per abocar-hi l'oli de cuina utilitzat. Un cop ple es porta a buidar a qualsevol punt verd. A totes les porteries de Barcelona s'ha penjat un cartell que anuncia que des d'avui ja es pot passar a recollir-lo. I així ho ha fet moltíssima gent. El degoteig ha estat constant als punts de reciclatge. En aquest de Sant Andreu hi han passat 400 veïns i han esgotat les existències. En portaran més fins repartir les 100.000 unitats disponibles per a tots els punts verds de la ciutat, que a aquest ritme s'esgotaran aviat. CARLOS VÁZQUEZ, cap de Gestió de Residus de l'Ajuntament "L'oli que es porta als punts verds de Barcelona s'utilitza per fer biodièsel. Amb això el que volem fer és facilitar que la gent ho porti aquí, donar una eina per acostar la gent al reciclatge." L'any passat es van reciclar 195.000 litres d'oli, aproximadament el 2,5% del total que es calcula que es genera a la ciutat. Per què és important reciclar l'oli? Si el llencem per l'aigüera no només genera problemes a les canonades, el més greu és que l'oli dificulta els tractaments de les depuradores i acaba contaminant els rius i el mar. "Diuen que un litre d'oli contamina 1.000 litres d'aigua" Una raó més per anar a buscar l'Olipot.