Aquest edifici és l'oportunitat per a 24 persones amb paràlisi cerebral d'emancipar-se. CRISTINA SALVATELLA, usuària "Al meu aire. Prefereixo estar al meu aire. És diferent, estàs en un altre ambient." És la nova llar residència de la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral que s'ha obert al Poblenou. Les sis plantes estan adaptades perquè els afectats per aquesta lesió, amb l'assistència d'un equip d'especialistes, puguin viure de forma autònoma. ARANTZAZU OLAORTUA, presidenta de la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral "Suposa que sigui una residència que pugui atendre persones amb molta afectació física però que psicològicament són unes persones que saben el que volen, que poden decidir. I que poguessin gaudir d'una llibertat, que aquesta residència no fos un internament." L'edifici s'ha construït amb l'aportació de la fundació i el suport de l'Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. El conveni per crear-lo es va signar el 2007 però per problemes de finançament no s'ha pogut inaugurar fins ara. Pels usuaris i les famílies, l'espera ha valgut la pena. MONTSERRAT MAÇANÈS, usuària "Per ell ha suposat sentir-se més independent i sentir-se més persona en la seva situació. I per nosaltres, un gran descans, perquè ara ja era problemàtic." La llar residència és la culminació del projecte principal de la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral perquè, segons expliquen, des de que es va fundar, el 1996, ha lluitat per aconseguir crear un equipament d'aquesta mena.

La residència ha estat possible gràcies a les aportacions, a parts iguals, de la fundació i les administracions públiques. L’Ajuntament ha cedit els terrenys on s’aixeca l’edifici al carrer de Llull. El centre suposa una solució per als familiars que ja s’han fet grans i no poden fer-se càrrec dels fills, però també dóna resposta a la necessitat d’emancipar-se dels qui hi resideixen. La presidenta de la Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral (FCPC), Arantzazu de Olartua, ha dit que “ells s’ho han pres com una emancipació i els pares que vam constituir la fundació ho vam veure com una manera de morir tranquils, perquè el dia de demà els nois tindran un centre, un lloc per viure”.

Olartua està al capdavant de la fundació des que es va crear, el 1996. Un grup de pares i mares preocupats pel futur del seus fills van engegar la Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral amb la finalitat de promoure, organitzar i realitzar activitats per ajudar persones afectades de paràlisi cerebral. El repte és que des del moment que hi ingressen, aquestes persones puguin tenir el màxim grau d’autonomia personal i d’integració social i laboral.