BOI RUIZ, conseller de Salut "Tranquil·litat. Allà on hi hagi un dispositiu que en aquests moments no està operatiu en un horari determinat i veiem que és precís obrir-lo perquè els mecanismes alternatius que hem previst d'atenció domiciliària, d'ambulàncies... són insuficients, l'obrirem."

El conseller de Salut, Boi Ruiz, també ha recalcat la importància que el personal sanitari es vacuni per evitar que contagiï els pacients. També es recomana que ho facin altres persones que presten servei a la comunitat, com ara bombers o policies.

Es calcula que la grip afectarà enguany entre el 5 i el 20% de la població. Es tracta d’una malaltia que es caracteritza per febre alta (de més de 38Cº), malestar general, tos i congestió. El conseller Boi Ruiz ha explicat que la majoria de persones passaran la grip sense complicacions i per això ha defensat el que ha definit com a “autocura”. Ruiz ha animat als ciutadans que utilitzin el servei telefònic de Sanitat Respon en lloc de dirigir-se als serveis d’urgències per evitar col·lapses, precisament ara que molts CAP han hagut de reduir l’horari d’atenció com a conseqüència de les retallades.

Tot i aquest context, el conseller ha assegurat que el sistema sanitari és fort i sòlid, i ha afegit que tenen capacitat per ampliar els serveis en cas d’una epidèmia. Concretament, el Departament de Salut disposa d’una reserva pressupostària de 30 milions d’euros per donar servei a 14.000 pacients en cas de necessitat. D’aquesta manera, Ruiz ha volgut posar en evidència que per al departament la prevenció continua sent prioritària. Gastaran 5 milions d’euros en aquesta campanya de vacunació.