La multinacional ha posat condicions per a la supervivència de les plantes de Barcelona, i els treballadors les han acceptat. Durant més de dotze hores, 3.018 treballadors dels 3.200 que estaven convocats a les urnes han anat a votar. Una immensa majoria, el 70%, ha acceptat els canvis en les condicions laborals i salarials que Nissan els demanava per optar a fabricar la furgoneta lleugera. La jornada ha transcorregut sense incidents, però enmig de les directrius contradictòries dels sindicats. Comissions obreres i la CGT han instat a votar en contra. USOC i la UGT, en canvi, demanaven el sí. JOAN CARLES RODRÍGUEZ, representant CCOO Nissan "Nosaltres entenem que la pick-up s'ha de signar i volem que vingui. Estem lluitant des de fa molts anys pel treball i futur en aquesta empresa, però no ho podem fer des de l'òptica de la multinacional o dels altres sindicats on no importen les condicions laborals en què estiguin treballant els treballadors." PEDRO AYUSO, representant USOC Nissan "Uno puede pensar que no sucederá nada y que es una medida de presión de la multinacional. También pensábamos esto en el año 2009 y al final se fueron de la compañía 2000 trabajadores." Finalment ha guanyat el mal menor. A canvi d'optar a l'adjudicació de l'anomenada "pick up", els treballadors han acceptat una contenció salarial per als propers quatre anys, i també més predisposició horària. Una flexibilitat que ha estat valorada positivament, tant pel conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, com pels sindicats favorables a la mesura. ANDRÉS MATEOS, representant UGT Nissan "Hemos dado un paso atrás para dar cuatro más adelante." Però aquests ajustos no garanteixen que el nou vehicle s'adjudiqui a les plantes de Barcelona. Nissan comunicarà demà quina és la seva decisió. Les plantes catalanes hauran de competir amb Sud-Àfrica i el Marroc. Si finalment la multinacional destina la furgoneta a algun d'aquests països, les votacions d'avui quedaran sense efecte.

La contenció salarial es farà efectiva entre els anys 2012 i 2014, mentre que l’augment dels dies i hores de feina començarà a l’abril de 2011.  UGT i USOC demanaven el “sí” als afiliats, mentre que Comissions Obreres, el sindicat més nombrós, i la CGT, els demanaven el vot en contra.

La Generalitat lloa el comportament dels treballadors

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc  Xavier Mena, ha valorat de manera molt positiva el suport dels  treballadors de Nissan de les plantes de Zona Franca i Montcada a les mesures de flexibilitat laboral que han de permetre la fabricació de la nova ‘Pick-up’.  En un comunicat destacat l’exercici de “responsabilitat  col·lectiva dels treballadors” que han aprovat el pla i ha agraït l’esforç de les organitzacions sindicals.