D’aquí a una setmana ja estarà llest l’informe policial i la fiscalia haurà de decidir què fa amb el cas. Les incidències més importants es van concentrar als tres centres de control de trànsit aèri de tot l’estat. Són les que guien els avions a més de 25.000 peus d’alçada. A la de Gavà, per exemple, prop de la meitat dels empleats va al·legar incapacitat psicofísica per treballar.

Tots ells podrien haver comès un delicte de sedició, castigat amb penes de fins a sis anys de presó. El problema és que aquesta legislació especial només està pensada pels incidents que es produeixin dintre dels aeroports o de les aeronaus i legalment, els centres de control de trànsit aèri, com el de Gavà, estan fora d’aquests espais. Si el jutge ho interpreta així, podria arxivar el cas. I per tant, tot podria acabar només amb una multa econòmica contra els vaguistes i un expedient sancionador.

La fiscalia de Barcelona té previst reunir-se en les properes setmanes amb les de la resta de l’Estat per acordar una estrategia comuna.

a Guàrdia Civil està a punt d’acabar la investigació al voltant de la vaga de controladors. De moment, s’ha citat a declarar als 50 treballadors de les torres de control del Prat i Gavà que es van sumar a l’aturada. I gairebé tots s’han negat a parlar. D’aquí a una setmana ja estarà llest l’informe policial i la fiscalia haurà de decidir què fa amb el cas.
Les incidències més importants es van concentrar als centres de control de trànsit aèri. N’hi ha tres a tot l’estat. Són les que guien els avions a més de 25.000 peus d’alçada. A la de Gavà, per exemple, prop de la meitat dels empleats va al·legar incapacitat psicofísica per treballar.
Tots ells es podrien haver comès un delicte de sedició, castigat amb penes de fins a sis anys de presó. El problema és que aquesta legislació especial només està pensada pels incidents que es produeixin dintre dels aeroports o de les aeronaus i legalment, els centres de control de trànsit aèri, com el de Gavà, estan fora d’aquests espais. Si el jutge ho interpreta així, podria arxivar el cas. I per tant, tot podria acabar només amb una multa econòmica contra els vaguistes i un expedient sancionador.
La fiscalia de Barcelona té previst reunir-se en les properes setmanes amb les de la resta de l’Estat per acordar una estrategia comuna.