Unes 10.000 persones han participat aquest diumenge al matí en l’11a edició de la caminada Magic Line a Barcelona. Es tracta d’una iniciativa solidària que busca recaptar diners per als projectes de l’Obra Social de Sant Joan de Déu. “Tenim unes xifres de participació impressionants”, ha destacat Juanjo Ortega, director de la Magic Line. “Sempre emociona molt veure que milers de persones se sumen a la Magic
Line SJD amb la convicció que és possible promoure un món més just i solidari sense haver d’apel·lar a la pena i la tristor”, ha afegit Ortega.

L’esdeveniment se celebra simultàniament a diverses ciutats de l’estat i cada grup de participants havia de decidir prèviament quin recorregut volia fer, en funció de la distància i la dificultat que volgués assumir. A Barcelona, hi havia 12 rutes amb diversos punts de sortida però totes han acabat a l’avinguda de la Catedral, on s’ha fet una gran festa amb música en viu, xanquers, teatre de carrer, animacions, i una botifarrada.

A banda del repte esportiu i solidari, per a molts l’objectiu ha estat gaudir del dia. “Tenim un grup molt maco i ens ho passarem molt bé“, ha dit una de les participants quan tot just començava la caminada des de la Font Màgica de Montjuïc. “Serà una ruta divertida i gaudirem de la ciutat”, ha dit un altre. “Farem 9 km però amb molta calma perquè venim a passar-ho bé“, ha afegit també una altra participant.

400.000 euros per a projectes socials

A més d’escollir el recorregut, cada un dels equips participants —que havien de tenir entre quatre i 20 membres— han fet una aportació econòmica, que tant podien fer de manera individual els integrants de l’equip com venent productes de la cursa o organitzant activitats solidàries. L’organització calcula que s’hauran recollit uns 400.000 euros, que es destinaran a projectes de recerca o a ajudar persones sense llar o amb problemes de salut mental, entre d’altres. “És una gran festa de la solidaritat”, comenta el director de la caminada.