Mossos d'Esquadra

El cos dels Mossos d’Esquadra ha obert una investigació interna per mirar d’esclarir què va passar dissabte, 8 d’octubre, al Raval, quan uns agents fora de servei van protagonitzar una baralla amb altres individus al carrer. Els fets van transcendir a través d’un vídeo, que es va fer viral a les xarxes, enregistrat des d’un balcó. Qui grava les imatges els identifica com a mossos fora de servei que, segons diu, van robar dos patinets. En el missatge de Twitter també s’assegura que els policies van amenaçar algunes persones i colpejar una porta amb el peu.

La versió de Mossos, molt diferent

Ara bé, la versió del cos dels Mossos d’Esquadra és, per ara, molt diferent. Abans de saber-se que s’engegaria una investigació interna, la policia catalana va explicar que dues persones havien estat denunciades per agredir un agent fora de servei amb una barra de ferro al Raval. Afegien que els mossos van ser reconeguts com a policies pels agressors i, arran d’això, van ser increpats i agredits des d’una finestra amb llançament d’objectes i aigua amb lleixiu. Un dels agressors, asseguraven aquest dilluns, va baixar al carrer i va protagonitzar l’atac a un dels policies. Un dels dos homes denunciat té 18 antecedents policials.

Pel que fa als patinets, la versió de Mossos narra que els agents van intervenir dos vehicles de mobilitat personal que eren a l’entrada del bloc on es trobaven els denunciats. Diuen que no van poder acreditar ser-ne els propietaris i per això els van dur a comissaria en espera de saber de qui són.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha demanat a través de les xarxes socials que s’esclareixin els fets i, aquest dimarts, el cos ha informat que la Direcció General de la Policia ha obert la investigació.