L’Ajuntament de Barcelona assegura que no ha detectat cap brot de mortalitat de coloms als Jardins de Bacardí i que no els consta cap alerta o incidència, després de les queixes de veïns i usuaris del parc pel mal estat d’aquest espai. El consistori reitera, però, que el millor sistema per evitar la proliferació de coloms i les concentracions de coloms és no donar-los menjar, perquè les restes d’aliment que queden són també afavoridores de la proliferació de múrids i artròpodes.

Un dels punts de vigilància i seguiment de rates

Pel que fa a les rates detectades, segons fonts municipals, aquests jardins són una de les zones on es fa vigilància i seguiment de forma proactiva per part de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. S’hi fa també un control amb tractament, amb revisions continuades.

Actuacions de millora abans de 2023 i una reforma integral prevista

El pla Cuidem de l’Ajuntament preveu actuacions de millora als Jardins de Bacardí abans del 2023, com ara la col·locació de vorada de jardí, la renovació de la capa superficial de sauló, la retirada de vegetació arbustiva perimetral dels parterres, la col·locació d’un nou sistema de reg, la rehabilitació dels bancs de fusta i tanques del recinte de petanques, i el reforç de la neteja, en especial els dies de partit del Barça. Aquestes intervencions tindran un pressupost de 227.000 euros. Durant l’any 2023 està previst redactar un projecte executiu de reforma integral d’aquests jardins amb la participació veïnal.