L’empresari i expresident del Palau de la Música Fèlix Millet ha mort aquest dimecres als 87 anys. Fa justament un mes la jutgessa havia decidit aixecar la suspensió del tercer grau a Millet per malaltia incurable i, per tant, li permetia anar a la residència on estava ingressat i no tornar a dormir a la presó. Millet va ser condemnat per l’espoli del Palau de la Música a nou anys i vuit mesos de presó, juntament amb la seva mà dreta, Jordi Montull, i l’extresorer de CDC Daniel Osàcar.
La sentència de cas Palau va concloure que entre l’any 2000 i 2009 Millet i Montull es van embutxacar poc més de 23 milions d’euros, sis dels quals no s’ha pogut determinar on van anar a parar. De fet, el mateix Millet va confessar inicialment que s’havia apropiat de 3,3 milions d’euros de l’entitat que va destinar, entre d’altres, a reformar immobles seus i a pagar viatges familiars.
Una nissaga vinculada a l’Orfeó Català
L’empresari va ser fundador de la Fundació Orfeó Català i Palau de la Música Catalana el 1990, i va ser-ne president fins al 2009, quan va ser destituït al fer-se públic el cas Palau. Millet provenia d’una nissaga familiar vinculada amb l’entitat. Era descendent del músic i cofundador de l’Orfeó Català, Lluís Millet, i fill de l’empresari Fèlix Millet i Maristany. L’any 1978 va ser elegit president de l’Orfeó des d’on va iniciar la restauració del Palau de la Música, molt deteriorat en aquell moment.
Uns anys més tard, el 1983, va impulsar el Consorci Palau de la Música on hi eren la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació i, posteriorment el Ministeri de Cultura, i el 1990 es va crear la Fundació Orfeó Català que va impulsar l’ampliació del Palau de la Música entre el 1999 i el 2004.