Des de primera hora del matí una desfilada de nacionalitats ha arribat impacient al Fòrum. Han vingut preparats per a qualsevol situació. SIMON BOLLERT "Tots els alemanys portem aquest barrets per protegir-nos del sol, perquè és molt fort, més que Alemanya, allà estem a deu graus." La música i els càntics han estat la banda sonora prèvia a la missa i més de 300 voluntaris han fet possible l'organització de l'esdeveniment. HELENA CEBRIÁN, voluntària "Vam venir ahir a la nit per preparar el recinte per poder fer que tot estigués més organitzat, sinó hauria estat un caos." Una vegada tothom ha agafat posicions, la missa ha començat. Les autoritats en un lloc privilegiat, més de 100 periodistes acreditats i 40.000 joves entregats. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha presidit l'acte, acompanyat de cardenals d'arreu. Tot perquè els joves cristians comparteixin la seva cultura amb gent de tot el món. IGNACIO GRACIOSO "Venimos del otro lado del oceáno para demostrar nuestra fe, hacer una manifestación. Es una pelegrinación que teníamos planeada des de hace tres años, cuando supimos que era en Madrid." GIANLUCA ASTORE "Esperem que aquesta nova experiència ens serveixi per reforçar la nostra fe critiana en Déu." L'acte s'ha tancat amb la 'Virolai' i amb ganes de continuar la festa. Aquesta ha estat la primera gran cita d'una agenda plena d'actes que acabaran dilluns a Barcelona i continuaran a Madrid.

Els fidels que s’han reunit al Fòrum aquest matí es preparen per a les Jornades Mundials de la Joventut que se celebraran a Madrid del 16 al 21 d’agost. Els joves, uns 40.000 segons l’organització, han vingut de països tan llunyans com França, Itàlia, Alemanya, Polònia, els Estats Units, Guatemala, Austràlia, el Canadà, Mèxic, Panamà, Belize o el Camerun. És per això que Lluís Martínez Sistach ha oficiat en sis idiomes diferents: l’anglès, el francès, l’italià, l’alemany, el llatí i, en la major part del sermó, el català. Diumenge també estan previstes misses a la Sagrada Família, en anglès i alemany al matí i en italià i francès a la tarda.

Al costat dels arquebisbes i bisbes catalans, a més dels d’altres diòcesis estrangeres, els cardenals de Colònia, Nàpols, París i l’emèrit de Milà han concelebrat l’eucaristia. En nom del govern català, han fet acte de presència, entre altres autoritats, la vicepresidenta de la Generalitat, la socialcristiana Joana Ortega, i el director general d’Assumptes Religiosos de la Generalitat, Xavier Puigdollers.