El disseny del cartell, l’ha ofert el mateix Barceló a José Tomàs, qui va acceptar l’oferiment de l’artista. Dilluns es començaran a col·locar els cartells pels carrers de Barcelona. Rètols que s’inspiren en la figura d’un toro que sembla enmig de la plaça, juntament amb la informació relativa a la cursa, que tindrà braus de la ramaderia d’El Pilar. La celebració del proper dia 25 coincideix amb la celebració de les festes de la Mercè a la ciutat.

Pel que fa a Miquel Barceló, no és la primera vegada que realitza un cartell per a una cursa de toros. Barceló ja ha treballat en anteriors ocasions per a curses importants celebrades a Andalusia, València o França. Fins i tot, té una col·lecció de gravats inspirats en motius taurins. Aquest cartell, però, és un disseny exclusiu que l’artista no té previst afegir a la seva obra.

Barceló, aficionat a la tauromàquia, ha volgut reivindicar així les curses de toros quan falten pocs dies perquè la seva prohibició entri en vigor a Catalunya. De fet, el matador José Tomás li ha agraït el gest mitjançant una nota de premsa.

Entre les obres més reconegudes del pintor i escultor mallorquí, en destaca la cúpula del Palau de les Nacions Unides a Ginebra.