L'ERO ja té cara i ulls. La direcció de l'hospital ha estipulat que 63 treballadors aniran a l'atur durant 15 mesos. És a dir, des d'octubre fins a finals de desembre de 2012. El text també preveu que 1.428 persones deixaran de treballar 15 dies durant els 15 mesos que dura la mesura. JORDI VARELA, director gerent de l'Hospital de Sant Pau "Aquests 1.400 afecta tots els professionals, incoent-m'hi a mi: directius, comandaments, etcètera. En la part social de l'ERO hem posat una via que és que hi ha la possibilitat de signar un acord amb l'empresa demanant que se'ns redueixi el sou un 4,5%." Als sindicats, però, l'anunci els ha agafat per sorpresa. Asseguren que en anteriors negociacions l'ERO afectava 900 persones i no 1.428, com avui s'ha anunciat. Això representa gairebé un 40% de la plantilla. A més, denuncien que es tanca una nova planta i això suposa comptar amb 80 llits menys. SERGIO DEL RIO, delegat sindical d'UGT "Les llistes d'espera seran molt més llargues i la qualitat assistencial, si algun pacient ha d'anar al metge, minvarà en la sanitat pública." El que es manté és que fins a gener de 2013 es practicarien 713 operacions menys i que els divendres es tancaran les consultes externes. Ara, sindicat i empresa tenen 15 dies per negociar i, si s'arriba a un acord, modificar aquest expedient. Si no fos així, l'1 doctubre s'aplicarien aquestes mesures. Segons l'hospital, permetran estalviar 10 milions d'euros, que es destinaran a eixugar el dèficit.

En un comunicat, l’hospital assegura que s’ha vist obligat a presentar l’ERO per la manca d’acord amb el Comitè d’Empresa del centre. L’expedient afectarà 63 treballadors, a qui se’ls suspendrà el contracte de treball durant 15 mesos. Segons l’empresa, aquest personal cobrarà la prestació d’atur i recuperarà el lloc de treball un cop finalitzi el període perquè “es tracta d’un expedient de suspensió i no d’extinció”.  L’ERO afectarà també 1.428 treballadors als qui s’aplicarà una suspensió de 15 dies. En total, són uns 1.500 treballadors afectats, gairebé la meitat de la plantilla. Les suspensions de feina es faran efectives entre l’1 d’octubre de 2011  i el 31 de desembre de 2012.

Als sindicats, l’anunci els ha agafat per sorpresa. Asseguren que, en anteriors negociacions, l’ERO afectava 900 persones i no 1.428. A més, denuncien que es tanca una nova planta i això suposa comptar amb 80 llits menys.

Un cop presentat l’ERO, s’obre un període de consultes de 15 dies durant el qual les dues parts hauran de negociar. Després, l’autoritat laboral es posicionarà sobre l’expedient.

Amb aquestes mesures, la direcció de l’hospital espera estalviar 10 milions d’euros en 15 mesos.