SEBASTIÀ HUGUET membre de La Barceloneta Diu Prou Nos sentimos defraudados sobretodo este año porque no hemos notado ni inspecciones, ni visualizadores, ni agente cívico ni nada de nada. Por lo tanto, nos ha dado la sensación que este año a la Barceloneta se nos ha dejado un poco de lado." SÒNIA FABRA plataforma Ens plantem "Volem que hi hagi un turisme més sostenible al barri. Actualment al Poblenou cada vegada hi ha més hotels, cada vegada hi ha més pisos turístics, hi ha molts hostels i la nostra reivindicació és que aquest turisme no pot seguir creixent d'aquesta manera." "Estem aquí per demanar que hi ha massa terrasses ja. De fet, si us passegeu una mica per aquí al districte de Ciutat Vella i si us passegeu després per la Barceloneta, si ho intenteu mirar en mirada de nen o en mirada de gent gran veureu que no hi ha llocs perquè els nens puguin jugar, no hi ha llocs perquè la gent gran pugui seure. Només hi ha llocs perquè siguis si pagues. I tot l'espai públic està cada vegada més ocupat i saturat." MANUEL CABANILLAS "Aquesta és una festa de tots els catalans, de tots els barcelonins i aquest senyor ens està dient a través de les columnes del País que els independentistes som un 'ayatolàs' irinís escrit al País. Entre d'altres coses, 'catalanufos' i moltes més que considerem un insuls." TONI BELLIDO "No estic d'acord que es protesti contra aquest escriptor perquè és un senyor de Barcelona. que ha escrit sobre Barcelona molt i molt bé i no trobo normal que algú protesti per les seves idees aquí. No crec que sigui lloc on protestar."

Abans que comencés el pregó, a la plaça s’han sentit xiulets i crits de “No volem pisos turístics”. Des de la plataforma La Barceloneta Diu Prou, Sebastià Huguet, ha explicat que fa tres anys que protesten durant el pregó per reclamar que s’aboleixin els pisos turístics. Huguet ha afegit que se senten “decebuts perquè no hem notat inspeccions ni agents cívics al barri”. Qui també ha reclamat un turisme digne és la plataforma Ens plantem, del Poblenou. Sònia Fabra ha denunciat que “cada vegada hi ha més hotels, més pisos turístics, hi ha molts hotels al Poblenou” i ha assegurat “cal aturar el creixement d’aquest turisme”.

Des de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible han carregat també contra la massificació de les terrasses. Denuncien que “n’hi ha massa” i que no hi ha espais per als nens petits ni per a la gent gran. “Només hi ha llocs perquè seguis si pagues i tot l’espai públic està cada vegada més ocupat i saturat”, assegura un dels seus membres.

A la plaça de Sant Jaume també s’hi ha concentrat un grup de tres persones que han denunciat que l’escriptor i periodista Javier Pérez Andújar fos el pregoner d’aquest any. “Aquest senyor està dient a través de les columnes d”El País’ que els independentistes som uns aiatol·làs o uns ‘catalanufos’. Considerem que és un insult”, assegura Manuel Cabanillas. Alguns ciutadans com en Toni Bellido però, han defensat Andújar assegurant que “és un escriptor que ha escrit sobre Barcelona molt i molt bé”, ha dit Bellido.