Els veïns de Ciutat Meridiana han viscut un matí de tensió. D’una banda, perquè s’ha fet efectiu el desnonament d’una dona i els seus dos fills, un d’ells menor d’edat, que fa 11 anys que vivien en un pis del carrer de Pedraforca. De l’altra, per l’àmplia presència d’agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra ha acabat provocant moments de tensió amb els congregats.

“Venen com si fóssim terroristes”, denuncia Filiberto Bravo, president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, que ha caigut d’esquena en un dels moments d’empentes i cops que s’han produït. Bravo assegura que els Mossos han arribat al barri “armats fins a les dents”, i que la tensió ha començat quan han vist que un dels veïns els estava gravant amb el mòbil.

Els Mossos han explicat a betevé que el desnonament s’ha fet per ordre judicial, sense entrar a valorar la dimensió del dispositiu, en què han participat vuit furgonetes de la policia.

L’Amina i els seus dos fills de 18 i 16 anys, desnonats

Finalment, l’Amina i els seus dos fills, en Manal de 18 anys, i l’Acharf de 16, han estat desnonats. Segons explica l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, la família es va acollir fa dos anys al programa Reallotgem de la Generalitat, destinat a llogar pisos buits a persones en situació d’emergència habitacional. Com ja han denunciat en altres ocasions, aquest és un altre cas en què el programa no ha funcionat. “Esperaven un contracte i ara els ha arribat el desnonament”, critica Bravo.

L’Ajuntament de Barcelona, de la seva banda, ha informat que la família té un informe favorable de la Mesa d’Emergència.