Paral·lelament, l’ICS també dóna la possibilitat als pares de la futura criatura de realitzar al Vall d’Hebron el que anomenen una “visita d’acollida” per conèixer l’hospital i planificar el part abans, durant i després que es produeixi. A més, es permet a partir d’ara acompanyar la pacient que dóna a llum, també en les cesàries. En cas de tenir bessons, el centre prioritza el part vaginal, i quan la progenitora ho desitja, se segueix aquest mateix procediment si el nadó es presenta de natges, pràctica que ja va recuperar fa un any l’Hospital de Sant Pau.
Tots aquests canvis, els justifica l’ICS per la necessitat de “ser respectuós amb els desitjos i les expectatives de les mares i famílies en un moment tan important de la vida”, i coincideixen amb una reorganització interna del Servei de Ginecologia i Obstetrícia. L’aposta de facilitar habitacions individuals, i de manera gratuïta, té lloc només uns mesos després que una pregunta del PP al Parlament incomodés el conseller de Salut, Boi Ruiz, qui aleshores va respondre que no tenia constància que el Clínic i la Maternitat cobressin per poder fer ús d’una cambra, i sempre en cas que el recinte disposés de llits lliures. La Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat va considerar “inacceptable” aquesta opció, que ni Sant Pau ni l’Hospital del Mar havien previst.
Pròximament, el Vall d’Hebron també estrenarà l’atenció a domicili per fer seguiment d’aquells naixements en què s’ha optat per una alta precoç per manca de complicacions en el part. Aquest servei ja l’ofereixen els hospitals Trueta i Joan XXIII.