La queixa presentada per un grup de veïns denunciava molèsties per la “contaminació acústica” i “comportaments incívics”, la posada en marxa d’obres sense llicència i demanava l’execució de les obres de l’anomenat calaix ferroviari de Sants.

Segons la síndica, cal que l’Ajuntament demostri “voluntat d’integrar el lligam social” a l’espai públic sense deixar de banda el compliment de les normes. Tanmateix, Maria Assumpció Vilà admet ser “conscient de les circumstàncies que concorren en el conflicte” i advoca per una intervenció municipal “decidida”, “proporcionada” i amb el consens d’entitats i grups polítics, però tenint en compte aquestes circumstàncies. Vilà proposa arribar a una solució que no violi la voluntat adoptada pel consistori ni menyspreï “els col·lectius discrepants”.

Maria Assumpció Vilà ha recordat a l’Ajuntament el deure d’assegurar el dret a la intimitat i a una qualitat de vida digna dels veïns afectats més directament pels sorolls, però ha especificat que “cal no menysprear el dret del col·lectiu” de Can Vies a “discrepar dels objectius municipals”, i ha defensat el seu dret a discrepar “com a expressió de llibertat” sempre que no “perjudiqui a la ciutadania”.

La síndica ha conclòs la seva decisió suggerint a l’Ajuntament que cedeixi de forma “temporal a precari i gratuïtament” espais lliures que no s’hagin de fer servir a curt termini, “com ara als ocupants de Can Vies”, sempre que demostrin voluntat de fer activitats culturals lícites.